WOG оскаржить в суді мільйонний штраф АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WOG оскаржить в суді мільйонний штраф АМКУ

Фондовий ринок
355
Компанія WOG в судовому порядку оскаржить штраф Антимонопольного комітету в 54,36 млн грн.
Про це йдеться в офіційній заяві компанії.
“28 жовтня 2016 року, майже через три роки розслідування, АМКУ виніс рішення у “бензиновій справі”. Даним рішенням Комітет звинуватив компанію WOG, поряд з іншими операторами паливного ринку України, в “змові і антиконкурентних діях” в частині формування цін на бензини і ДТ. Своїм рішенням АМКУ також наклав штрафи на низку мереж АЗС, серед яких і компанія WOG”, – йдеться в повідомленні.
ТОВВОГ Рітейл” офіційно заявляє про те, що не згоден з позицією Комітету, вважає його рішення заангажованим, необ’єктивним і таким, яке завдає значної репутаційної шкоди компанії. Відповідно, дане рішення АМКУ буде оскаржено в судовому порядку.
“З огляду на ситуацію, що склалася, ми змушені констатувати, що АМКУ не бажає реагувати на реальних порушників і “сірих дилерів” на ринку палива, які дійсно встановлюють економічно необґрунтовані ціни на нафтопродукти (в тому числі через несплату в повному обсязі роздрібного акцизу).
“Діяльність саме таких “операторів” спотворює справедливу конкуренцію на ринку, але як і раніше залишається без уваги контролерів”, – заявляють в компанії.
Як відзначають в ТОВ “ВП Рітейл”, в рамках засідань у справі представники компанії неодноразово заявляли про те, що Комітет у рамках розслідування не досліджував макроекономічні чинники, які впливали на ціну, зокрема курс гривні до долара, який впав утричі, і міжнародні котирування ціни на сиру нафту і паливо.
“Комітет не захотів відповісти на питання компаній-відповідачів у справі, чи є в Україні конкуренція на ринку палива. І це при тому, що в Україні працюють понад 1000 АЗС на 1 млн. автомобілів (для порівняння: в Німеччині – 320, а в Великобританії – 255)”, – заявляють в WOG.
У компанії вважають, така позиція АМКУ наводить на думку, що рішення було підготовлено раніше, ніж закінчився процес розслідування, і мало на меті не встановити істину, а покарати компанії, які ведуть бізнес згідно з усіма вимогами чинного законодавства, і податкового, зокрема.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас