"Альфа-Груп" завершила угоду з придбання "Укрсоцбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Альфа-Груп" завершила угоду з придбання "Укрсоцбанку"

Фондовий ринок
929
Холдингова компанія ABH Holdings SA, що володіє “Альфа-Банком”, і UniCredit Group (UCG) оголосили про завершення операції з передачі 99,9% “Укрсоцбанку”, активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9 %.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби “Альфа-Банку”.
Раніше повідомлялося, що Нацбанк погодив Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмичову придбання опосередкованої істотної участі в ПАТ “Укрсоцбанк” через компанію ABH Holdings S.A (Люксембург).
Це рішення 11 жовтня 2016 схвалило Правління НБУ. Зараз акціонери ABH Holdings S.A опосередковано володіють акціями “Альфа-банку” через компанію ABH Ukraine Limited.
“До погодження придбання істотної участі у “Укрсоцбанку” бенефіціарні власники підтвердили наміри виконання покладених на обидва банки зобов’язань, затверджених в програмах реструктуризації обох банків в рамках діагностики банківської системи”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку, Київ) і UniCredit Group оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій “Укрсоцбанку” в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.
Нагадаємо, Антимонопольний комітет України 8 вересня 2016 року надав дозвіл компанії ABH Holdings S.A на придбання акцій ПАТ “Укрсоцбанк” в розмірі, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління банку.
На сьогоднішній день кінцевим власником 99,91% акцій ПАТ “Укрсоцбанк” є компанія UniCredit S.p.A. (Італія).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас