У Києві спостерігається зростання продажів елітних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві спостерігається зростання продажів елітних авто

Особисті фінанси
960
У Києві масово скуповують елітні авто. В цілому продажі машин в порівнянні з минулим роком зросли в півтора рази, повідомили в Асоціації автовиробників.
«З січня по вересень нинішнього року кияни придбали 13 931 нову машину, що на 55% більше, ніж за аналогічний період 2015-го», – кажуть в асоціації. Але зростання продажів преміум-сегмента вражає набагато більше. Зокрема, Lexus придбали на 165% більше, ніж в минулому році, Mercedes – на 90%, BMW – на 51%. Крім того, популярні Range Rover і Porsche – зростання 65%.
«Серед покупців дуже багато представників влади і близьких до них людей, як з’ясовувалося в розмовах. Продажі дійсно значно зросли», – неофіційно розповів нам представник одного з дилерів ВІП-авто.
Глава Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко також пояснює зростання продажів преміум-авто в столиці тим, що тут сконцентровані представники політичних і бізнес-еліт.
«Статус плюс необхідність постійно пересуватися на хороших, надійних автомобілях зобов’язують їхніх власників оновлювати свій автопарк за першої ж поломки. У таких людей немає можливості і бажання витрачати час, заганяти авто на сервіси і СТО та чекати, поки їх полагодять. Коли машина починає сипатися, їм простіше її продати і купити нову», – підтвердив Назаренко.
До речі, збільшилися продажі і більш бюджетних авто. Як відзначають в Асоціації автовиробників, в лідерах – Renault Logan, Volkswagen Polo і KIA Sportage.
«Люди не знали, що буде завтра, і притримували гроші, намагаючись купувати лише найнеобхідніше. Бізнесмени також були не впевнені, чи зможуть вони продовжувати працювати в Україні, чи доведеться терміново їхати. Сьогодні ж громадяни починають звикати жити в нових умовах і витрачають накопичені кошти. До того ж не варто забувати, що у нас існує колосальна тіньова економіка з зарплатами в конвертах», – пояснює тенденцію Олег Назаренко.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас