Кабмін дозволив ДФС продовжити перевірку декларацій кандидатів на держслужбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив ДФС продовжити перевірку декларацій кандидатів на держслужбу

Казна та Політика
223
Кабінет Міністрів дозволив Державній фіскальній службі продовжити перевірку декларацій кандидатів на посади державних службовців до 2017 року.
“Ми вносимо за дорученням уряду даний проект акту. Суть його – погодитися з
пропозицією Національного агентства з питань запобігання корупції та Міністерства фінансів, що в 2016 році Державна фіскальна служба продовжить перевірку в рамках спецперевірки паперових декларацій претендентів на державну службу,”- сказав міністр юстиції Павло Петренко, представляючи проект документа.
Він зазначив, що за даними Національного агентства з питань державної служби, зараз майже 2 тис. кандидатів, які виграли конкурси на посади в міністерства, не можуть бути призначені через відсутність спецперевірки.
При цьому Петренко виступив з критикою Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) у зв’язку з нездатністю виконувати функції, покладені законом.
“Ситуація неприпустима, коли уряд доручає Державній фіскальній службі при наявності закону і спецоргану тимчасово виконувати ці функції… НАЗК має в максимально стислі терміни забезпечити свою інституційну спроможність”, – сказав він.
Петренко зазначив, що після схвалення Кабміном даного проекту документа, він повинен бути завізований НАЗК до подачі на підпис прем’єр-міністру.
Міністр також поскаржився на технічні труднощі при заповненні електронної декларації.
“У мене 6 разів зникала чернетка декларації, і вже 2 дні поспіль я разом з фахівцями намагаюся зберегти текст декларації і подати”, – сказав Петренко.
Він висловив надію, що протягом сьогоднішнього дня НАЗК вдасться впоратися з технічними проблемами і члени уряду зможуть подати електронні декларації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас