Грошей на збільшення депутатських зарплат в бюджеті немає - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грошей на збільшення депутатських зарплат в бюджеті немає - Гройсман

Казна та Політика
342
Уряд не встановлює заробітну плату народним депутатам України і не передбачає коштів на її збільшення в Державному бюджеті на 2017 рік. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.
Відповідаючи в ефірі телеканалу ICTV на запитання щодо прийняття народними депутатами рішення про підвищення собі заробітної плати, прем’єр-міністр сказав: “Уряд не встановлює заробітну плату депутатам. Депутати через постанову парламенту самі собі встановлюють заробітні плати”.
Глава Уряду пояснив, що під час розгляду проекту закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік” в першому читанні на пленарному засіданні 20 жовтня Верховна Рада повинна була схвалити висновки і рекомендації до проекту бюджету і направити їх уряду.
Комітет з питань бюджету, провівши консультації з урядом, вніс до цієї постанови “не просто рекомендації, а нову систему нарахування заробітної плати депутатам”, – пояснив Гройсман.
Він вважає, що внесення такої пропозиції до постанови було зроблено помилково.
Прем’єр-міністр зазначив, що подібні рішення повинні прийматися одночасно з внесенням змін до Державного бюджету. У проекті бюджету на 2017 рік, який був поданий урядом до Верховної Ради, і в тому законопроекті, який був отриманий назад для опрацювання, “ні копійки на підвищення заробітної плати депутатам немає”, – сказав Гройсман.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас