Фармацевти виплатили 937 тисяч штрафу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фармацевти виплатили 937 тисяч штрафу

Світ
364
Компанія Алкон Фармасьютикалз ЛТД (м. Фрібург, Швейцарія) виплатила 937 тисяч 526 гривень штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України, повідомляє прес-служба АМКУ.
Як уточнюють у відомстві, у вересні 2016 р. за результатами розгляду АМКУ справи про порушення компанією Алкон Фармасьютикалз ЛТД і фармацевтичних дистриб’юторів ТОВ БаДМ, ООО Вента. ЛТД, ТОВ СП Оптима-Фарм, ЛТД і ПрАТ Альба Україна законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, зазначені компанії були оштрафовані на загальну суму 1,65 млн грн.
Антимонопольним комітетом було встановлено, що протягом 2011-2013 років у відносинах між цими компаніями існували непрозорі механізми надання післяпродажних знижок. Зокрема, дистриб’ютори здійснювали реалізацію лікарських засобів виробництва групи Алкон через процедури державних закупівель за цінами, які були вище, ніж ціни реалізації в аптечні установи.
Відзначається, що лікарські засоби виробництва компанії Алкон є вельми специфічними. Ці препарати застосовуються для лікування складних офтальмологічних захворювань, в тому числі глаукоми, підвищеного внутрішньоочного тиску, катаракти, запалення, бактеріальних інфекцій очей, а також для полегшення симптомів синдрому сухого ока.
Нагадаємо, в липні 2016 р. Антимонопольний комітет України підписав меморандум з Федеральною торговою комісією США, який передбачає участь міжнародних експертів у розвитку антимонопольної практики в Україні
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас