Ціни на нафту знижуються: Brent наближається до 51 долара за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються: Brent наближається до 51 долара за барель

Енергетика
259
Світові ціни на нафту знижуються у вівторок на тлі очікувань інвесторів, що угода щодо заморожування видобутку нафти країнами ОПЕК може не відбутися.
Про це свідчать дані торгів.
Станом на 8:39 вартість грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,17% – до 51,37 долара за барель. Ціна грудневих ф’ючерсів на нафту марки WTI залишалася на рівні попереднього закриття в 50,52 долара за барель.
“З урахуванням того, що Іран, Лівія і Нігерія вже виключені (з угоди щодо обмеження видобутку – ред.), виключення зі списку учасників угоди Іраку, який виробляє 4,7 млн барелів нафти в день, може спонукати інших відмовитися від угоди або сильно послабить підсумкову угоду”, – заявив аналітик Citi Futures Тім Еванс.
У неділю глава іракської державної компанії State Oil Marketing Organization Фалах аль-Амри заявив, що Ірак не має наміру знижувати досягнутий рівень видобутку нафти, який становить зараз 4,7 млн барелів на день.
ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйона барелів нафти на добу, проте за конкретними лімітами для кожної з країн організації поки домовленостей немає.
Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас