У НБУ розповіли, яких збитків завдав збіглий власник банку "Михайлівський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли, яких збитків завдав збіглий власник банку "Михайлівський"

Кримінал
1905
Національний банк оцінює завдані власником банку “Михайлівський” Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.
Про це заявляє глава Національного банку Валерія Гонтарева.
“Банк “Михайлівський” був невеликий. Його власник Поліщук заборгував 23 млрд гривень банкам, Фонду гарантування вкладів”, – сказала вона.
Гонтарева заявила, що Фонд гарантування вже направив 3,2 тис. заяв в правоохоронні органи щодо власників банків-банкрутів на загальну суму 248 млрд гривень.
Як повідомлялося, прокуратура Києва розраховує притягнути до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки “Ельдорадо” і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку “Михайлівський”, в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.
Раніше Шевченківський райсуд Києва заарештував колишнього голову правління банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.
У травні в банк “Михайлівський” була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.
23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАТ “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.
У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас