Вартість борщу продовжувала падати у вересні
За розрахунками Економічного дискусійного клубу (ЕДК), у вересні 2016 вартість каструлі українського борщу об’ємом 3,5-4 літра становила: з м’ясом — 66,71 грн, без м’яса (пісний) — 14,28 грн.
Порівняно з серпнем 2016 року борщ з м’ясом подорожчав на 0,5%, пісний борщ, навпаки, знизився в ціні на 1,7%. Зазначені тенденції зумовлені подорожчанням протягом вересня яловичини на 1,1% і здешевленням картоплі, моркви і буряків на 8% — 14%.
З початку поточного року вартість борщу для українців знизилася: з м’ясом — на 9,8%, без м’яса — на 34,4%.
При цьому, як і в попередні місяці, вартість приготування борщу у вересні 2016 була меншою, ніж роком раніше, а саме: з м’ясом — на 5,2%, пісного — на 19,5%. Зниження вартості відбулося за рахунок низького рівня споживчих цін на всі види овочів борщового набору.
За матеріалами: Діло
Поділитися новиною