Nissan закрив угоду з купівлі Mitsubishi — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan закрив угоду з купівлі Mitsubishi

Фондовий ринок
4206
Автовиробник Nissan Motor Co., Ltd. (Японія) завершив угоду з придбання 34% акцій Mitsubishi Motors, ставши найбільшим утримувачем її цінних паперів, – поінформували в Nissan.
Рішення Nissan придбати 34% акцій було оголошено після скандалу, в який потрапила Mitsubishi з маніпуляціями показників витрати палива. Як відзначають в японській компанії, Mitsubishi стане частиною глобального альянсу Nissan-Renault, а обсяг продажів розширеного союзу перевищить в 2016 фінансовому році 10 мільйонів автомобілів. За словами президента Nissan Карлоса Гона, після об’єднання підприємства співпрацюватимуть в галузі спільних закупівель, локалізації виробництва, спільного користування заводами, технічними платформами, технологіями і розширення зони впливу компаній в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Сума покупки пакета акцій поки не розголошується.
Як відомо, Nissan Motor – другий за величиною автовиробник в Японії після Toyota, входить до складу альянсу Renault-Nissan. Штат компанії (за даними на кінець березня 2016 року) налічує близько 247 тис. осіб. Mitsubishi Motors входить до складу Mitsubishi Corp., заснованої в 1954 році. Корпорація володіє активами в галузі енергетики, металургії, машинобудування та споживчих товарів і веде діяльність більш ніж в 80 країнах. Штаб-квартира Mitsubishi Corp. знаходиться в Токіо, кількість співробітників становить близько 60 тисяч осіб.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас