Дельта Банк відновив права на іпотеку на 450 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дельта Банк відновив права на іпотеку на 450 млн грн

Фондовий ринок
1028
Дельта Банку вдалося відновити реєстрацію іпотеки та накладення обтяження на об’єкти застави, які намагалися вивести шахрайським шляхом.
«У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно було відновлено записи про реєстрацію іпотеки та реєстрацію обтяжень об’єктів нерухомого майна, переданих в іпотеку Дельта Банку, які група позичальників намагалася вивести з банку шахрайським шляхом», – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, внаслідок фальсифікації документів і шахрайських дій виник ризик втрати активів АТ «Дельта Банк» у вигляді забезпечених високоліквідною іпотекою кредитів на суму близько 450 млн грн.
За фактом виявленого правопорушення Дельта Банк подав заяву до Печерського УП ГУ НП Києва про вчинення кримінального правопорушення.
Крім того, банк подав апеляційну скаргу на рішення Залізничного районного суду Львова у справі за клопотанням про поновлення строків апеляційного оскарження, за якими відкрито апеляційне провадження.
Також Дельта Банк повідомив про ситуацію і Міністерству юстиції. У відомство було подано клопотання з проханням приділити особливу увагу діям державних реєстраторів щодо здійснення реєстраційних дій, спрямованих на відчуження або накладення обтяження на користь третіх осіб на спірне нерухоме майно, що є іпотекою.
Незважаючи на всі ці заходи, співробітники банку отримали інформацію, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно почали проводитися операції по припиненню обтяження іпотекою об’єктів спірного нерухомого майна. Крім того, проводились дії, які були спрямовані на відчуження застави і накладалися нові обтяження третіх осіб.
За результатом здійснення банком комплексу заходів вдалося зупинити зазначені протиправні дії і відновити втрачені його права на зазначене майно.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас