Бахматюк закликає Нацбанк до сумлінного ведення спору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бахматюк закликає Нацбанк до сумлінного ведення спору

Казна та Політика
958
Персональні звинувачення Національного банку України на адресу бізнесмена Олега Бахматюка, розміщені на офіційному твіттер-акаунті центробанку, містять недостовірні дані, що є грубим порушенням ділової етики і можуть завдати шкоди акціонерам і кредиторам агрохолдингу “Укрлендфармінгу” і “Авангарду”, мажоритарієм яких є О.Бахматюк, заявив сам бізнесмен.
“Я здивований, що глава НБУ використовує ресурс центробанку для особистої війни з Бахматюком. Повністю порушена презумпція невинності, свідомо робиться все, щоб сформувати негативну проблематику для компаній. Фактично, вони репутаційно знищуються”, – сказав бізнесмен.
Зокрема, коментуючи інформацію НБУ про борг його компаній перед держбанками на суму 5,3 млрд грн, О.Бахматюк наголосив, що ці кредити Укрексімбанку та Ощадбанку повністю обслуговуються, за ними сплачуються відсотки. “У нас хороші відносини з держбанками”, – констатував бізнесмен.
Він додав, що кредити сумарно приблизно на таку ж суму його компанії залучили і у близько десятка недержавних українських банків, зокрема, Укрсоцбанку, Райффайзен Банку Аваль та Укрсиббанк.
О.Бахматюк нагадав, що “Укрлендфармінгу” вдалося в результаті непростих переговорів переконати кредиторів у перспективах компанії та досягти угод про реструктуризацію $1,3 млрд боргу, однак такі дії Нацбанку ставлять під загрозу ці домовленості.
“Глава Нацбанку впевнена, що може розпоряджатися державним ресурсом на власний розсуд і залишиться безкарною. Хоча досвід її попередників мав би чогось навчити”, – підкреслив О.Бахматюк.
Він зазначив, що має намір домагатися, щоб керівництво НБУ несло відповідальність за такі свої дії.
Власник “Укрлендфармінгу” додав, що на його підприємствах зайнято 37 тис. працівників, зарплата яких з нарахуваннями щорічно складає 2,5 млрд грн, а ще 2,7 млрд грн на рік холдинг виплачує 320 тис. громадянам країни, у яких орендує земельні паї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас