У БПП заявляють про атаку на Нацбанк і Гонтареву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БПП заявляють про атаку на Нацбанк і Гонтареву

Казна та Політика
2160
У фракції БПП заявляють, що на Нацбанк розпочалася скоординована атака.
Про це заявила заступник голови фракції Ірина Луценко під час свого виступу в парламенті, передає прес-служба БПП.
“Валерії Гонтаревій закидають мало не всі проблеми економіки України. Насамперед, падіння гривні та банкрутство менших банків. Але, панове, давайте бути чесними, проблеми в банківській системі почалися далекого 2009 року, внаслідок світової фінансово-економічної кризи. І курс гривні тоді був стабільним і меншим, і прем’єром була інша, але це не врятувало, наприклад, банк Надра. Як не врятувало й інші банки”, – сказала Ірина Луценко.
Як відомо, в 2009 році прем’єром була Юлія Тимошенко.
“В часи правління Януковича з’явилася не одна схема з використанням дрібних банківських установ. Це ті, хто займався конвертацією, або ті, на кого зливали прибутки, що йшли для Сім’ї. Не кажучи вже про деяких аферистів. І от тепер, коли Нацбанк фактично вичистив ці “авгієві конюшні”, на нього розпочалася скоординована атака”, – сказала Луценко.
Як відомо, комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує президенту Петру Порошенку подати в парламент проект постанови про звільнення голови Нацбанку Валерії Гонтаревої.
У понеділок, 17 жовтня, під час погоджувальної ради відставки Гонтаревої зажадали Юлія Тимошенко та Сергій Тарута.
Як повідомлялося, НБУ 13 жовтня звернувся в Службу безпеки України, Генеральну прокуратуру і Національне антикорупційне бюро з проханням відкрити кримінальні провадження щодо народного депутата, бізнесмена Сергія Тарути у зв’язку з розповсюдженням провокаційних матеріалів зі звинуваченнями на адресу голови НБУ Гонтаревої.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас