Кожному четвертому жителю Євросоюзу загрожує бідність, - Eurostat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожному четвертому жителю Євросоюзу загрожує бідність, - Eurostat

Особисті фінанси
2058
Майже кожному четвертому жителю Європейського Союзу загрожує бідність або ситуація, в якій він через брак коштів не зможе повноцінно брати участь у соціальному житті суспільства. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на доповідь Європейського статистичного відомства Eurostat, приурочену до Міжнародного дня боротьби з бідністю.
У 2015 році в ЄС на межі бідності перебували 23,7% жителів країн співтовариства або 119 млн осіб. У 2012 році квота становила 25%, і відтоді вона щорічно скорочується.
У Німеччині бідність загрожує приблизно 20% населення. Найвищиий показник у країнах Євросоюзу – в Болгарії (41%), Румунії (37%) та Греції (35,7%). Найнижча квота – в Чехії (14%).
Статистика розраховує показник на основі трьох критеріїв: “бідність, спричинена низьким рівнем доходів”, “нестача матеріальних благ” і “низька інтенсивність праці”.
Небезпека бідності через низькі доходи в ЄС визначається у кожній державі співтовариства окремо. При цьому бідним вважається той, чиї доходи становлять менше 60% від середніх по країні. Так, у Німеччині в минулому році межею бідності вважався річний дохід у 12401 євро на одну людину на рік. У ФРН в цю групу потрапили 16,7% населення, у середньому по ЄС показник становить 17,3%.
Нестача матеріальних благ визначається за дев’ятьма критеріями, з яких не менше чотирьох повинні виконуватися. Серед них, наприклад, нездатність вчасно заплатити за оренду квартири або рахунок за телефон, брак грошей на повноцінне опалення, відсутність кольорового телевізора в домогосподарстві. Низькою інтенсивністю праці вважається ситуація, в якій людина, здатна працювати на повну ставку, в реальності пропрацювала менше 20% робочого часу за рік; при цьому студенти не враховуються.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас