Турецькі металурги просять обкласти митом прокат з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькі металурги просять обкласти митом прокат з України

Казна та Політика
458
Турецький виробник плаского прокату Erdemir Group та інші місцеві металургійні компанії подали скаргу в уряд країни з проханням ініціювати нове антидемпінгове розслідування проти імпорту гарячекатаного плаского прокату з Китаю, РФ і України.
Про це повідомив Хайяті Косоглу, директор з маркетингу та продажу Erdemir Group.
У січні 2015 року Мінекономіки Туреччини почало антидемпінгове розслідування відносно імпорту гарячекатаних рулонів з Китаю, Росії, Японії, Словаччини, Франції, Румунії та України. Під вивчення потрапив період з 2011 по 2014 рік.
В кінці серпня відомство оголосило про введення тимчасових заходів на шість місяців щодо продукції з Китаю, Росії, Японії та Словаччини. Розмір антидемпінгових мит варіювався від 2,22% до 35,15%.
У січні 2016 року Мінекономіки переглянуло мита на російські рулони в бік підвищення.
Під час розслідування Туреччина оцінила демпінгову маржу “Сєвєрсталі” на рівні 12,43%, НЛМК – 9,42%, ММК – 13,66%. Водночас українські виробники ММК ім. Ілліча і “Запоріжсталь” виявилися поза дією захисних заходів.
У квітні Мінекономіки скасувало тимчасові заходи щодо імпорту гарячекатаних рулонів з Китаю, Росії, Японії та Словаччини. Турецькі меткомпанії Erdemir, Toscelik і Colakoglu, які подавали петиції, відкликали свій позов протягом періоду розслідування.
У Erdemir Group відзначили, що на початку року були розчаровані низькими попередніми антидемпінговими митами, особливо щодо Китаю в розмірі 15,47-35,15%. Тому турецькі металурги вирішили відкликати свій позов, щоб краще підготуватися до нового позову, ніж змагатися з імпортерами з такими низькими митами.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас