НБУ виступає проти скорочення своєї незалежності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ виступає проти скорочення своєї незалежності

Казна та Політика
469
Національний банк виступає проти законопроекту, який визначає умови визнання діяльності регулятора незадовільною і підстави для дострокового звільнення керівників центробанку.
Про це йдеться в повідомленні Нацбанку.
НБУ виступає категорично проти законопроекту №5257 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення прозорості діяльності регулятора та підвищення його відповідальності перед суспільством”, вважає його спробою згорернути процес реформування фінансового сектора в Україні і нашкодити виконанню Нацбанком цілей щодо зниження інфляції”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, цим законопроектом передбачається позбавлення НБУ інституційної, політичної та фінансової незалежності.
“Це повністю змінює ідеологію закону про незалежність центробанку і розподіл компетенцій його органів, розроблених відповідно до рекомендацій місії МВФ і закладених останніми змінами 2015 року”, – вважають в НБУ.
“Зараз пропозиції парламентаріїв щодо зміни мандата і цілей Національного банку є чистим проявом популізму. Так, за мету для НБУ пропонується встановити досягнення і підтримання валютно-курсової стабільності. Це не відповідає економічній реальності і одночасною підтримці цінової стабільності”, – повідомляє прес-служба.
“Національний банк вважає неприпустимим прийняття змін, передбачених законопроектом №5257, і очікує позиції президента з цього приводу”, – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, проект закону №5257 був зареєстрований у Верховній Раді 10 жовтня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас