Форма е-декларації виправляється нормальним програмістом за годину - Чумак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форма е-декларації виправляється нормальним програмістом за годину - Чумак

Казна та Політика
1205
Внести зміни до форми електронної декларації можна протягом години – півтори.
Про це повідомив заступник голови комітету з питань запобігання та протидії корупції Віктор Чумак.
“Потрібно, щоб програмісти сіли і руками просто змінили форму декларації. І все, більше нічого не потрібно робити… Як на мене, це виправляється нормальним програмістом за годину-півтори”, – сказав Чумак.
За його словами, поки що ситуація виглядає досить дивною, оскільки незрозуміло, хто саме відповідає за адміністрування системи е-декларування. “На нашому засіданні комітету ні НАЗК, ні Держспецзв’язку не змогли відповісти, хто є реальним адміністратором”, – обурився політик.
Водночас він сказав, що особисто заповнював електронну декларацію і переконався, що зробити це не важко. Проблема лише у тому, що там немає кількох передбачених законом розділів або ж у цих розділах неправильно прописані певні номери або цифри.
Чумак переконаний, змінити форму е-декларації необхідно найближчим часом, інакше жодного корупціонера не можна буде притягнути до відповідальності.
На його думку, ситуація, яка склалася навколо процесу електронного декларування, – це політика. “Є спроба дискредитувати систему заради того, щоб її завалити технічно, фізично. Я вже не знаю, наскільки бояться цього електронного декларування, а його дуже бояться”, – сказав нардеп.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас