Судити про підвищення і "відбілювання" зарплат в Україні ще зарано - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судити про підвищення і "відбілювання" зарплат в Україні ще зарано - депутат

Казна та Політика
382
Таку думку висловила народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Тетяна Острикова.
“Насправді, з макроекономічної точки зору, робити висновки за результатами 9 місяців 2016 року ще зарано. Для цього є причини, оскільки навіть у великих компаніях зарплати переглядаються раз на рік, і це як правило робиться на контрактній основі в кінці року… НБУ в своєму віснику опублікував результати дослідження німецьких фахівців з берлінського університету.
Буквально це було минулого тижня. Вони дійшли висновку, що в середньостроковій перспективі показується позитивний вплив зниження ЄСВ на детінізацію економіки та навіть на зростання ВВП. І вони роблять висновок, що зниження ЄСВ призведе до зростання ВВП за різними моделями від 0,6 до 3%”, – заявила Острикова.
За словами Острикової, крок, зроблений парламентом і урядом в кінці минулого року щодо встановлення єдиної ставки ЄСВ на рівні 22%, був хорошим наміром, але це був половинчастий крок, і необхідно думати, як ще знизити навантаження на фонд оплати праці в Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас