Уряд поверне гроші за невикористані субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд поверне гроші за невикористані субсидії

Особисті фінанси
903
Уряд розглядає питання монетизації залишків невикористаних субсидій. Домогосподарства зможуть використовувати заощаджену за місяць частину субсидії для сплати комунальних послуг в іншому місяці, проте в межах одного опалювального періоду.
Про це поінформувала прес-служба Мінсоцполітики України.
“Зекономлені сім’ями на субсидіях кошти залишатимуть на рахунках людей тільки в межах одного опалювального періоду. Якщо сім’я використовує менше газу, ніж встановлено соціальним нормативом, зекономлені кошти оформлятимуть у рахунок майбутніх платежів, зокрема як обов’язкову плату за комунальні послуги. Наприклад, якщо сім’я в листопаді використовувала на 100 кубів газу менше, ніж встановлено нормою, то цей обсяг газу вона може спожити в холодні місяці, наприклад, в січні”, – йдеться в повідомленні.
Також уряд почав розгляд питання про монетизацію залишків невикористаних субсидій після завершення наступного опалювального сезону.
“Щоб зекономлену суму житлової субсидії перераховували споживачам, які вели енергоефективне домогосподарство, як грошову премію за енергоефективність”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас