Запровадження візового режиму з РФ нераціональне, - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запровадження візового режиму з РФ нераціональне, - МЗС

Казна та Політика
1948
Введення візового режиму з Російською Федерацією є недоцільним, вважає директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв.
Макеєв підкреслив, що введення візового режиму повинно мати практичні цілі.
“Необхідність отримати візу для російських провокаторів, терористів агентів зупинить їх від того, щоб потрапити в Україну?” – запитав дипломат.
Він запевнив, що українські спецслужби ефективно працюють в цьому напрямку і перешкоджають диверсіям. Крім того, Макеєв підкреслив, що Росія може відповісти на подібні дії. “В дипломатії є таке поняття як “взаємність”.
Очевидно, можна очікувати, що, по-перше, РФ введе так само візовий режим проти українців. По-друге, ті мільйони українських громадян, які мають роботу в РФ, годують свої сім’ї, можуть зіткнутися з проблемами. Їх можуть змусити повернутися в Україну, отримати спочатку робочу візу, потім отримати дозвіл на працевлаштування”, – пояснив Макеєв.
Дипломат вважає, що Москва також може запропонувати українцям, які живуть в РФ, прийняти російське громадянство. Він закликав замислитися, чи має ідея введення візового режиму практичні цілі, чи є політичним гаслом.
У Кремлі заявляли про готовність прийняти у відповідь заходи у разі введення Україною візового режиму для РФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас