Україна хоче будувати міст через Дунай до Румунії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче будувати міст через Дунай до Румунії

Казна та Політика
1238
Президент України Петро Порошенко заявив про те, що ведуться переговори про будівництво моста через Дунай, який з’єднає Україну та Румунію.
Про це він сказав під час робочої поїздки в Одеську область.
Після ознайомлення з ходом ремонтних робіт на автодорозі державного значення М-15 Одеса-Рені, Порошенко поінформував, що даний проект є лише частиною великого міжнародного проекту.
“Ми ведемо переговори з румунською та болгарською сторонами про спорудження моста через річку Дунай. Були відповідні зустрічі з президентами цих країн, на яких, зокрема, розглядалося і дане питання. Новий міст не тільки забезпечить транзит українських товарів, а й посприяє потужному розвитку інфраструктури туристичного бізнесу”, – заявив президент.
Раніше ЦТС повідомляв, що на трасі Одеса-Рені відремонтовано вже 12 з 17 ділянок, або 65 кілометрів дорожнього полотна.
“Буквально вчора виділено ще 54 млн гривень на ремонт цієї траси”, – сказав Порошенко під час ознайомлення з ремонтними роботами на 31-му кілометрі траси.
Зі слів керівника Одеського облавтодору Олега Вариводи, гарантійний термін якості траси Одеса-Рені після ремонту становитиме 10 років.
“22 сантиметри становить основа дороги і ще 20 сантиметрів – асфальтове покриття. Раніше товщина “підкладки” становила всього 5 сантиметрів і ще стільки ж – асфальтове покриття. Повністю здати трасу в експлуатацію плануємо до кінця року”, – сказав Варивода.
Як повідомлялося раніше, на повне завершення ремонту запланованих 134 кілометрів автотраси Одеса-Рені потрібен ще 1 млрд гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас