Порошенко вважає успішним експеримент з фінансуванням дороги "Одеса - Рені" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вважає успішним експеримент з фінансуванням дороги "Одеса - Рені"

Казна та Політика
518
Президент Петро Порошенко вважає успішним експеримент з фінансуванням будівництва автомобільної дороги “Одеса – Рені” за рахунок фонду регіонального розвитку та Одеської обласної ради.
Про це Порошенко сказав журналістам під час відвідування Одеської області.
“Поки я можу констатувати той експеримент, який був запропонований, де стимулюється детінізація контрабандних потоків через митницю, щоб частина коштів перевиконання плану була спрямована на дорожнє будівництво і в цьому була зацікавлена місцева влада та обласна адміністрація – він починає себе реалізовувати, виправдовувати. І я можу сказати, що я дуже задоволений – цей експеримент вдався”, – сказав Порошенко.
Він зазначив, що лише за вчорашній день на фінансування дороги було виділено 64 млн гривень.
Президент підкреслив, що центральна влада рішуче налаштована продовжувати будівництво дороги, оскільки програма дорожнього будівництва – стратегічна лінія української влади.
Порошенко додав, що домовився з Президентами Румунії і Болгарії створити міжнародну робочу групу із залучення коштів Європейського Союзу до будівництва цієї транзитної дороги.
Він також підкреслив значення дороги “Одеса-Рені” для розвитку туризму в Одеській області.
Порошенко зазначив, що подібний експеримент проводиться в інших областях, зокрема у Львівській області.
Як повідомлялося, в травні Порошенко доручив забезпечити фінансування будівництва дороги “Одеса – Рені” за рахунок Фонду регіонального розвитку та Одеської облради.
Голова Одеської обласної державної адміністрації Михаїл Саакашвілі очікує завершення ремонту дороги “Одеса – Рені” до грудня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас