Рада збільшила витрати на обороноздатність і безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада збільшила витрати на обороноздатність і безпеку

Казна та Політика
271
Верховна Рада збільшила на 7,1 млрд гривень витрати на обороноздатність і безпеку.
За прийняття в цілому законопроекту про внесення змін до державного бюджету на 2016 рік №5217 проголосували 265 депутатів при мінімально необхідних 226.
З них 6,3 млрд гривень становить грошове забезпечення.
Зокрема, 3,8 млрд гривень спрямовується Міністерству оборони і ще 175 млн гривень – Головному управлінню розвідки Міноборони, 2 млрд гривень – Національный поліції, Державній прикордонній службі – 963,5 млн гривень, Службі безпеки України – 128,5 млн гривень, Управлінню державної охорони – 51 млн гривень, державній службі з надзвичайних ситуацій – 50 млн гривень, державній спеціальній службі транспорту – 5,4 млн гривень.
Крім того, додатково направляється 1,5 млрд гривень на оплату праці працівникам центральних органів державної влади, місцевих державних адміністрацій та закордонних дипломатичних установ з метою виконання норм закону про держслужбу.
Також додатково виділяється 950 млн гривень Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства в фонд регіонального розвитку на фінансування інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку.
Крім цього, додатково виділяється 420 млн гривень на підтримку вуглевидобувних підприємств.
Міністерству юстиції додатково виділяється 90 млн гривень на фінансування витрат, пов’язаних з представництвом інтересів України в закордонних органах юрисдикції.
Ще 50 млн гривень виділено на модернізацію і оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що збільшення витрат держбюджету пропонується профінансувати за рахунок економії 6,1 млрд гривень на виконання боргових зобов’язань з держпозики, ще 2,4 млрд гривень – з обслуговування держборгу і скорочення інших непершочергових видатків на 0,4 млрд гривень.
Крім того, збільшення витрат держбюджету пропонується забезпечити за рахунок перенесення до доходної частини держбюджету 1,16 млрд гривень доходів місцевих бюджетів населених пунктів Донецької і Луганської областей, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють свої повноваження, до повернення цих населених пунктів під контроль держвлади.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас