Данилюк повідомив, чому податківці в Україні не готові працювати по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк повідомив, чому податківці в Україні не готові працювати по-новому

Казна та Політика
2186
Державна фіскальна служба (ДФС) України не сприймає проект змін до Податкового кодексу, схвалений Кабінетом міністрів, позитивно, а багато співробітників ДФС не впораються з новими вимогами. Таку думку висловив міністр фінансів Олександр Данилюк.
“Чи щаслива ДФС від таких змін? Я не думаю. Я не кажу, що там всі погані, це абсолютно неправильно. Дуже багато людей, які просто не звикли працювати по-новому”, – сказав він.
За словами Данилюка, встановлення нових критеріїв ефективності роботи ДФС призведе до того, що багато з них не зможуть працювати.
“Раніше був один показник – наповнили бюджет чи не наповнили бюджет. Ми розуміємо, що все це відбувається за рахунок платників податків. ДФС працює з платниками податків. За рахунок платників податків це і відбувається. Цей законопроект – це системні зміни, які прибирають корупцію. Ключові показники ефективності, які ми встановили, – це просто зміна ментальності. Там багато людей зараз думає: “А чому нас за цим показником будуть міряти?”
А тому що. Тому що ви повинні бути справедливими до платника податків, ви – державні службовці, ви виконуєте функцію держави. А держава – це не рекетир. Це ментальні зміни, і дуже багато людей просто не зможуть впоратися. Вони там просто не зможуть працювати”, – сказав Данилюк.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас