Кабмін затвердив проект змін до Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив проект змін до Податкового кодексу

Казна та Політика
968
Кабінет міністрів України затвердив і направив на розгляд Національної ради реформ проект змін до Податкового кодексу щодо спрощення адміністрування податків.
Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду в середу. «Я звернуся сьогодні з проханням про те, щоб президент провів Нацраду реформ, де ми могли б розглянути всі ці питання і направити їх в парламент для прийняття. Дуже важливо не тільки розробити ініціативу, але і прийняти її в українському парламенті. Я думаю, що наша антикорупційна ініціатива може бути абсолютно якісно сприйнята більшістю українського парламенту», – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Проведення податкової реформи є одним із пріоритетів роботи уряду і частиною зобов’язань України перед ключовими кредиторами, включаючи Міжнародний валютний фонд. Мінфін в рамках підготовки реформи представив на обговорення громадськості свої пропозиції щодо змін Податкового кодексу, які включають зміну податкових ставок, а також передачу функцій управління базами даних безпосередньо в Мінфін і скорочення функцій Державної фіскальної служби як органу, який курирує роботу податкової та митної служби, переважно до сервісної складової.
 Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав провести в Україні глибоку податкову реформу і потім накласти мораторій на будь-які зміни в податковій системі і податковому законодавстві терміном на 3-5 років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас