Стало відомо, хто лідирує в топ-400 найбагатших американців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто лідирує в топ-400 найбагатших американців

Особисті фінанси
1186
Лідером щорічного рейтингу Forbes в 23 раз став співзасновник Microsoft Білл Гейтс.
Про це йдеться в рейтингу Forbes.
Його статки Forbes оцінив в 81 млрд доларів. Це на 6 млрд доларів більше, ніж у березні, коли Forbes опублікував рейтинг найбагатших людей світу, який очолив Гейтс.
Друге місце посів голова і засновник Amazon Джефф Безос. За оцінкою журналу, його капітал становить 67 млрд доларів. У глобальному рейтингу навесні мільярдер займав п’яте місце зі статком, оціненим у 45,2 млрд доларів.
Як пише видання, Безос за рік заробив більше, ніж будь-який інший учасник списку. Це дозволило йому потіснити в списку гендиректора Berkshire Hathaway Уоррена Баффета, який утримував друге місце після Гейтса протягом 15 років.
У новому списку Баффет замикає першу трійку, його статки Forbes оцінив в 65,5 млрд доларів (у березні оцінка становила 60,8 млрд доларів).
Четверте місце вперше зайняв глава Facebook Марк Цукерберг, статки якого, за оцінкою Forbes, досягли 55,5 млрд доларів (у березні – 44,6 млрд дол).
П’яте місце зайняв засновник Oracle Ларрі Еллісон, його статки Forbes оцінив в 49,3 млрд доларів (у березні – 43,6 млрд дол).
Кількість жінок у списку збільшилася з 46 до 50. Найбагатшою з них Forbes назвав одну зі спадкоємиць імперії Wal-Mart Еліс Уолтон, капітал якої оцінили в 35,4 млрд дол. У загальному рейтингу 400 найбагатших американців вона займає 13 місце.
Наймолодший мільярдер у рейтингу – 26-річний співзасновник Snapchat (з вересня перейменовано в Snap) Еван Шпігель. Його статки Forbes оцінив в 2,1 млрд дол, Шпігель займає 335 місце.
Більше 10% учасників рейтингу американців (42 людини) народилися за межами США.
Найбагатшим з них Forbes назвав співзасновника Google Сергій Брін, батьки якого привезли його дитиною в США з СРСР. У рейтингу Брін замикає першу десятку, його капітал оцінюється в 37,5 млрд дол.
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп опустився на 35 рядків і зайняв 156 місце. Його капітал оцінено в 3,7 млрд дол – на 800 млн менше, ніж роком раніше. Раніше Forbes повідомив, що 18 з 28 активів Трампа за рік істотно подешевшали.
Середній капітал учасників списку досяг 6 млрд дол, сукупний – 24 трлн дол, це рекордні показники, зазначає журнал.
У рейтинг американців вперше потрапили 22 людини, включаючи спадкоємицю девелопера Сола Голдмана Джейн, статки якого оцінили в 3 млрд дол.
26 осіб вибули зі списку з різних причин: більшість втратили свій капітал, як засновниця Theranos Елізабет Голмс, шестеро померли, медіамагнат Енн Кокс Чамберс розділила свої гроші між трьома дітьми (вони дебютували в рейтингу).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас