Кабмін пропонує Раді змінити бюджет-2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді змінити бюджет-2016

Казна та Політика
639
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України внести зміни до державного бюджету на поточний рік та виділити додаткові обсяги коштів на фінансування видаткових статей, включаючи витрати на сферу оборони та безпеки, у загальному обсязі близько 7,1 млрд грн.
Запропонована урядом розпис засобів передбачає, що кошти будуть направлені на потреби Міноборони в розмірі 800 млн грн, Національної поліції в розмірі 2 млрд грн, Держприкордонслужби – 963,5 млн грн, Держслужби з надзвичайних ситуацій – 50 млн грн, Головному управлінню розвідки Міноборони – 175 млн грн, СБУ – 128,5 млн грн, Управлінню держохорони – 51 млн грн, Держспецтрансслужбі – 5,4 млн грн.
У цьому ж законопроекті Кабмін пропонує збільшити витрати на оплату праці держслужбовців, включаючи співробітників адміністрацій всіх рівнів та співробітників дипломатичних установ на 1,5 млрд грн. Крім того, крім інших витратних статей, на 950 млн грн пропонується збільшити фінансування інвестиційних програм по лінії Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.
Джерелами забезпечення зазначених витрат стане перерозподіл коштів місцевим бюджетам, використання ресурсів, зекономлених на обслуговуванні державного боргу і запозичень, а також скорочення непершочергових витрат капітального характеру. «Проект закону є збалансованим і дозволить профінансувати статті обороноздатності держави, виконати Закон України «Про державну службу» та вирішити інші нагальні питання», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас