Кабмін займеться оздоровленням енергетики України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін займеться оздоровленням енергетики України

Казна та Політика
306
Уряд України підготував ряд законопроектів про енергоефективність. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Завтра під час урядової наради ми розглянемо дві постанови, які дозволять взагалі почати опалювальний сезон. Найголовніше – ми підготували цілий законодавчий пакет, що стосується напрямку енергоефективності, а також напрямків оздоровлення енергетичної сфери. Це питання реструктуризації боргів, це питання, яке змінить підхід до відносин учасників ринку”, – зазначив Зубко.
Він також висловив переконання, що українська влада повинна рухатися не тільки в напрямку реструктуризації боргів, але і в напрямку монетизації субсидій.
“[Потрібно] дати можливість ті субсидії, які надходять, поступово монетизувати, щоб у нас з’явилися “живі” гроші, які можуть сприяти залученню інвестицій”, – зазначив Зубко.
Як повідомлялося, міністр також відзвітував про 100% технічну готовність об’єктів ЖКГ до опалювального сезону. “Я хотів би, щоб ми чітко розуміли, що на сьогоднішній день є абсолютна стовідсоткова технічна готовність (до опалювального сезону, – ред.) І це означає, що всі питання по школах, лікарнях і дитячих садках повинні бути закритими”, – сказав Зубко .
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас