Україна очікує отримання ще коштів під гарантії уряду США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна очікує отримання ще коштів під гарантії уряду США

Казна та Політика
368
Україна очікує отримання четвертої частини коштів у розмірі $1 млрд під гарантії уряду США.
“Крім продовження технічної допомоги, ми сподіваємося на продовження співпраці в напрямку отримання нового $1 млрд під гарантії уряду США. Кредитні гарантії йдуть на невідкладні потреби бюджету і надаються під дуже низькі відсотки за результатами виконання реформ”, – повідомили в Міністерстві фінансів.
Україна вже отримала $3 млрд під кредитні гарантії США частинами по $1 млрд щорічно, в тому числі 29 вересня поточного року: в поточному році кошти були залучені за найбільш вигідною в історії України процентною ставкою за євробондами в 1,471%.
У Мінфіні також повідомили, що в ході зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка із заступниками міністра фінансів США Клей Бері і Ларі МакДональд на минулому тижні в Києві обговорювалися бюджетний процес, реформа Державної фіскальної служби і митниці, програма Міжнародного валютного фонду (МВФ), подальша технічна допомога Мінфіну , а також візит міністра фінансів до Вашингтона.
У міністерстві нагадали, що 7-9 жовтня відбудуться щорічні збори МВФ і Світового Банку (СБ).
“Під час поїздки плануються зустрічі пана Данилюка з керівництвом МВФ, СБ, Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції і розвитку, міністерства фінансів США та інших країн, а також виступи в провідних інститутах і дослідницьких центрах”, – повідомили в Мінфіні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас