Україні поки варто утриматися від введення накопичувальної пенсійної системи, - глава Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні поки варто утриматися від введення накопичувальної пенсійної системи, - глава Мінсоцполітики

Казна та Політика
2527
Україні поки варто утриматися від введення накопичувальної пенсійної системи, вважає міністр соціальної політики України Андрій Рева.
“Минулого року у нас була інфляція 49%. Яка українська компанія зараз здатна дати інвесторам прибутковість 50%? Ви пропонуєте вкласти гроші пенсіонерів у фінансову піраміду?”, – сказав він в інтерв’ю журналу “Фокус”.
За його словами, проти такої ідеї також виступає Міжнародний валютний фонд (МВФ).
“Є два такі чудові інститути як МВФ, і Міжнародна організація праці. Вони між собою постійно в антагонізмі. МОП захищає інтереси найманих працівників, а МВФ захищає інтереси буржуазії. Але коли ми вели переговори про перехід на накопичувальну пенсійну систему, обидві ці організації в один голос заявили, що не треба цього робити”, – пояснив він.
Глава Мінсоцполітики також висловив думку про необхідність певного періоду для накопичення ресурсів. “Накопичувати щось можна тоді, коли це є в надлишку. Якщо у нас в солідарній системі дефіцит в 145 млрд грн, що ми будемо накопичувати?”, – зазначив він.
“Ідея накопичувальної пенсійної системи сама по собі хороша, але вона явно передчасна для нас. Давайте реалізовувати ідеї, втілення яких ми готові. Ось ідея монетизувати пільги на проїзд “перезріла” вже як мінімум на 20 років. За її втілення треба братися в першу чергу”, – додав міністр.
Разом з тим, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко вважає, що запуск накопичувальної пенсійної системи має відбутися не пізніше 2017 року.
“Введення накопичувальне системи пенсійного забезпечення залишається нашою принциповою позицією і це зафіксовано в програмі діяльності уряду”, – цитується він в повідомленні прес-служби.
У повідомленні нагадується, що вже більше півтора років у Верховній Раді перебуває законопроект, що передбачає введення накопичувальної системи і позбавлення Пенсійного Фонду від невластивих витрат: на сьогоднішній день він вже доопрацьований і повторно внесений на розгляд депутатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас