Кабмін встановив критерії при відборі банків для виплати зарплат бюджетникам і пенсіонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив критерії при відборі банків для виплати зарплат бюджетникам і пенсіонерам

Казна та Політика
695
Кабінет Міністрів встановив критерії при відборі банків для виплати зарплат бюджетникам і пенсіонерам.
Про це йдеться в постанові №662 від 22 вересня.
Постановою встановлюються критерії до банків, які будуть здійснювати такі виплати.
При цьому відбір таких банків буде здійснювати єдина комісія, створена Мінфіном, за участю представників Міністерства соціальної політики, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Державного казначейства, Пенсійного фонду та Національного банку.
Так, згідно з рішенням уряду, уповноваженими зможуть бути банки, що мають активи, частка яких становить не менше 1% активів банківської системи або контрольний пакет акцій яких належить міжнародним фінансовим і банківським установам, які мають міжнародний рейтинг інвестиційного класу від міжнародно визнаних рейтингових агентств або в яких держава володіє часткою більше 75%.
Банки повинні відповідати таким вимогам: протягом останніх 6 місяців Національний банк не застосовував до них заходів впливу у вигляді обмеження, зупинення чи припинення здійснюваних банком операцій; банки не мають фінансової заборгованості перед Фондом гарантування вкладів фізичних осіб щодо сплати зборів, штрафів, пені.
Також банки не повинні мати заборгованості по сплаті податків і зборів та протягом останніх 12 місяців у відношенні яких або до власників істотної участі в яких, або до пов’язаних осіб яких не були застосовані Україною, іноземними державами – членами Організації економічного співробітництва та розвитку або санкції ЄС.
Уповноважені банки повинні здійснювати емісію електронних платіжних засобів (платіжних карток).
Водночас у банків буде 3 місяці перехідного періоду для досягнення відповідності новим вимогам.
Як повідомляли “Українські Новини”, у січні Кабмін посилив відбір банків для виплат зарплат працівникам бюджетних установ.
Зокрема, до загального переліку критеріїв щодо відбору банків були додані такі: частка активів банку повинна бути не менше 1,0% активів банківської системи; банк володіє ОВДП не менше 20% регулятивного капіталу; на час проведення конкурсу банк повинен працювати на ринку не менше 3 років; банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізосіб (крім Ощадбанку) та не має заборгованості перед фондом; до банку і пов’язаним з ним особам не застосовувалися санкції протягом останніх 12 місяців.
4 травня Окружний адміністративний суд Києва заборонив припиняти повноваження 48 банків з виплат пенсій та грошової допомоги.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас