Британський Standard Chartered здійснив міжнародну транзакцію за 10 секунд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський Standard Chartered здійснив міжнародну транзакцію за 10 секунд

Фінтех і Картки
470
Британський Standard Chartered оголосив про успішне завершення першого міжнародного платежу за технологією блокчейн з іншим великим банком-кореспондентом. Ім’я банку, який прийняв транзакцію, не уточнюється.
Транзакція, яка зазвичай займає до двох днів для бізнесу, за допомогою блокчейн-протоколу від фінтех-компанії Ripple, була завершена менш ніж за 10 секунд при повній прозорості угоди.
«Ця ініціатива є невід’ємною частиною нашої програми з оцифрування в області технології розподіленої бухгалтерської книги. Оцифрування є однією з пріоритетних областей для банку, щоб краще обслуговувати наших клієнтів», – заявив глава банку з банківських транзакцій Алекс Мансон.
При повній комерціалізації технології банки зможуть проводити транскордонні платежі в режимі реального часу, в будь-який час доби, без обмежень. Крім того, банк зазначає у своєму релізі, особливу важливість таким платежам дає прозорість сум, що переказуються, і валютних курсів.
Standard Chartered недавно оголосив про своє стратегічне партнерство з Ripple, яка створила першу міжбанківську групу для проведення глобальних міжнародних платежів на основі розподіленої фінансової технології блокчейн (blockchain).
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас