Україна і США мають величезний потенціал для посилення співпраці - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і США мають величезний потенціал для посилення співпраці - Гройсман

Казна та Політика
183
Україна і США мають давню історію відносин і величезний потенціал для розвитку співробітництва, сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер.
“У нас величезний потенціал для посилення співпраці. Ваш візит стане прекрасним кроком для активізації нашої співпраці. Ми зацікавлені в тому, щоб американський бізнес, який працює в Україні, був успішним”, – сказав Гройман.
При цьому він подякував уряду США за допомогу в рамках відносин з ключовим кредитором Міжнародним валютним фондом, а також за надання прямих кредитних гарантій для України.
“Час, який у нас з’явився завдяки запозиченням, ми повинні використовувати для проведення реформ, посилення макроекономічної стабільності і розвитку нашого потенціалу”, – сказав Гройсман.
Як повідомлялося раніше, США є одним з ключових торговельних партнерів України і входять в десятку найбільших. Разом з тим, обсяг інвестицій з США в Україну залишається незначним, і за цим показником США не входять навіть в десятку країн – найбільших інвесторів України. Водночас уряд США є одним з ключових кредиторів нашої країни. За останні два роки обсяг фінансової допомоги Україні по лінії уряду США перевищив 4 млрд дол. У період з 2014 по 2016 роки Україна отримала три лінії кредитних гарантій за 1 млрд дол. кожна, які були звернені у євробонди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас