Як змінилися споживчі звички українців - експерт


Як змінилися споживчі звички українців - експерт

За два роки українці змінили свої споживчі смаки через зниження купівельної спроможності.

Основою щоденного меню для українців є картопля. Про це у Facebook написав директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Крупи і картопля завжди були основою нашого раціону. Як зазначають виробники, з подорожчанням популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн/кг. Ті, кому рис також не по кишені, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують у середньому 9,30 грн/кг. Популярні перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячна крупа. Основою щоденного меню для українців є картопля. кілограм коштує в середньому 4,60 грн”, – написав він.

За словами Дорошенка, показовим є скорочення споживання білого хліба і зростання купівлі чорного. Телятину і свинину частіше замінюють курятиною.

“Ті, кому це не по кишені, отримують білки з яєць”, – пише він.

На думку Дорошенка, тенденції не зміняться до кінця року і в 2017-му. Роздрібний товарообіг в 2014-му впав на 8,6%, а торік скоротився на 24%.

“Його зростання в першому кварталі 2016 року на 3% поки компенсувало нам тільки десяту частину наших втрат”, – зазначив він.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Також з цієї теми: Особисті фінанси
Дивись також
Сервіс підбору кредитів
  • Надішліть заявку
  • Дізнайтесь про рішення банку
  • Підтвердіть заявку та отримайте гроші
грн
Замовити кредит онлайн
В Контексті Finance.ua