Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів

Світ
664
Складаючи Sustainable Cities Index — 2016, експерти нідерландської консалтингової компанії Arcadis вивчили 100 міст планети з точки зору соціальних умов (тривалість життя, освіта, дозвілля, охорона здоров’я), екології (споживання енергії, витрата води, наявність зелених зон, забруднення повітря) та економіки (легкість ведення бізнесу, ВВП, роль міста у світовій економіці тощо). Найбільш «зеленими» виявилися європейські міста, вони ж були визнані і найбільш комфортними для життя, а от з точки зору економічного розвитку та інвестиційної привабливості лідирують азіатські мегаполіси. Київ до Sustainable Cities Index не увійшов.
Цюріх – 1-е місце
Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів
Люди (категорія) — 27 (місце)
Планета — 1
Прибуток — 5
Найбільше місто Швейцарії очолило рейтинг завдяки бездоганним екологічним показникам: саме тут була розроблена модель «Суспільство 2000 ватт», ідея якої — зменшити споживання електроенергії до 2000 ватт на рік на людину. Цюріх планує досягти цієї мети до 2050-го. А місцева мережа громадського транспорту, що рятує від необхідності використовувати особистий транспорт, може служити загальним прикладом, зазначають експерти.
Сінгапур — 2-е місце
Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів
Люди — 48
Планета — 12
Прибуток — 1
Владі азіатського міста-держави варто приділяти більше уваги соціальній сфері, вважають аналітики: до 2030 року число жителів Сінгапуру зросте до 6 млн, при цьому населення продовжить стрімко старіти. Зате з точки зору економіки «азіатський тигр» залишається незаперечним лідером, у тому числі завдяки легкості ведення бізнесу.
Стокгольм — 3-є місце
Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів
Люди — 14
Планета — 2
Прибуток — 10
Столиця Швеції демонструє одні з найбільш збалансованих показників: у всіх трьох категоріях Стокгольм набрав вище 15 балів. Будучи культурним, політичним та економічним центром, місто є ще й одним з лідерів з точки зору екологічної стійкості, стверджують укладачі рейтингу.
Відень — 4-е місце
Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів
Люди — 4
Планета — 4
Прибуток — 14
Столиця Австрії також може похвалитися балансом всіх трьох критеріїв. А в п’ятірку лідерів її вивів процвітаючий туризм і транспортна інфраструктура, визнана однією з найбільш продуманих у Європі.
Лондон — 5-е місце
Місто-мрія. П'ять найбільш благополучних мегаполісів
Люди — 37
Планета — 9
Прибуток — 3
Столиця Великобританії відіграє важливу роль у світовій економіці, при цьому аналітики відзначають постійну роботу міської влади над поліпшенням місцевої екології. Втім, варто було б також попрацювати над розвитком інфраструктури і поліпшенням соціальних умов: до 2030 року в місті, як очікується, буде 10 млн жителів, при цьому вже сьогодні 28% лондонців живуть за межею бідності.
Катерина Богданович
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас