Lufthansa готується купити Brussels Airlines - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lufthansa готується купити Brussels Airlines - ЗМІ

Технології&Авто
130
Lufthansa може найближчим часом придбати бельгійську авіакомпанію Brussels Airlines, повідомив в суботу телеканал RTBF.
Офіційна пропозиція про угоду очікується 28 вересня.
Керівництво Lufthansa вирішило прискорити переговори, що тривають кілька років, але були призупинені через теракти 22 березня 2016 року. Бельгійська компанія попросила паузу, щоб сконцентрувати зусилля на практичних організаційних питаннях в зв’язку з серйозними ушкодженнями від вибухів в брюссельському аеропорту “Завентем”.
Lufthansa вже належить 45% Brussels Airlines з 2009 року. Німецький партнер вирішив викупити решту 55%. Угода, як передбачається контрактом сторін, повинна відбутися до червня 2017 року.
Телеканал звертає увагу на те, що той же контракт визначає, що якщо Brussels Airlines на момент продажу буде мати борги, а це саме той випадок, то з огляду на необхідність їх відшкодування Lufthansa може придбати бельгійську частку за “мізерні гроші”.
Бельгійські ЗМІ з посиланням на свої джерела публікують розрахунки, які наводять жах на акціонерів. Видання De Tijd повідомляє, що з урахуванням невиплачених кредитів, які Brussels Airlines брала у німецького партнера, може йтися про угоду в 2,6 млн євро.
За іншою формулою розрахунків, на яку посилається RTBF, сума покупки може скласти 140 млн євро, якщо буде взято до уваги прибуток Brussels Airlines за минулий рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас