Китай відкрив в США банк для клірингу розрахунків в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відкрив в США банк для клірингу розрахунків в юанях

Фондовий ринок
215
Народний банк Китаю відкрив в США перший банк, який буде проводити кліринг транзакцій в юанях.
Ним стала нью-йоркський філія Bank of China, йдеться в офіційному повідомленні китайського ЦБ
США – найбільша економіка світу, і відкриття тут клірингового банку стане важливою віхою на шляху юаня до інтернаціоналізації.
У вересні минулого року сторони досягли серії домовленостей про співпрацю при проведенні операцій в китайській нацвалюті. У червні цього року під час чергового Китайсько-американського стратегічного і економічного діалогу було оголошено про рішення відкрити кліринговий банк.
Нью-йоркський філія Bank of China є найбільшою китайською банківською установою на території США, на її частку припадає четверта частина обсягу міжнародних розрахунків в рамках торгівлі між країнами, зазначає агентство “Сіньхуа”.
Свої переваги Банк Китаю буде продовжувати використовувати для ефективного виконання функцій клірингового банку і співпраці з американськими банківськими організаціями та біржами, заявили в цьому банку. В подальшому не виключається можливість випуску юаневих облігацій і похідних фінансових інструментів.
Наразі с Банк Китаю також виступає кліринговим банком по юаневих транзакціях в Сянгані, Аомені, на Тайвані, в Німеччині, Франції, Австралії, Малайзії, Угорщини, ПАР і Замбії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас