Міносвіти за збільшення фонду академстипендій за рахунок зменшення фонду соцстипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти за збільшення фонду академстипендій за рахунок зменшення фонду соцстипендій

Казна та Політика
164
Міністерство освіти і науки виступає за збільшення фонду академічних стипендій за рахунок зменшення фонду соціальних стипендій.
Про це на засіданні комітету Верховної Ради з питань науки і освіти повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
“Нам необхідно збільшити фонд академічних стипендій саме за рахунок можливого зменшення фонду соціальних стипендій, орієнтуючи соціальну стипендію тільки на дійсно малозабезпечені групи студентів”, – сказала вона.
Гриневич вважає, що це рішення необхідне для того, щоб була можливість збільшення стипендій для студентів з високим рівнем успішності, а також для учнів на дефіцитних спеціальностях (інженерно-технічні, природничі, математичні та педагогічні).
Згідно з проектом державного бюджету на 2017 рік пропонується виділити 1,98 млрд гривень на виплату соцстіпендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, 2 млрд гривень – виплату академстипендії студентам (курсантам) вищих навчальних закладів.
Як повідомлялося раніше, проект держбюджету-2017 передбачає збільшення стипендіального фонду на 576 млн гривень – до 5,8 млрд гривень у порівнянні з держбюджетом-2016.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас