МВС почало закупівлю гібридних позашляховиків за кіотські гроші (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС почало закупівлю гібридних позашляховиків за кіотські гроші (відео)

Казна та Політика
3151
МВC оголосило тендер на закупівлю 651 автомобіля Mitsubishi Outlander в гібридній модифікації для потреб Нацполіції. На придбання машин спрямують 956 млн грн, які Україна отримала від Японії в рамках Кіотського протоколу.
Як повідомляють на сайті МВС, закупівля буде відбуватися через систему ProZorro.
“Мінприроди за дорученням Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями про можливість направлення 956 млн грн на придбання автомобілів із гібридною силовою установкою в розмірі 100% від всієї решти коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в рамках Кіотського протоколу”, – цитують слова міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.
Нові гібридні автомобілі поєднують бензиновий і два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).
“651 автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) з гібридною силовою установкою надійде в патрульну поліцію, групи швидкого реагування, а також обласні та територіальні відділення поліції”, – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
“Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна заощадити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто”, – додав Аваков.
Нагадаємо, 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів було прийняте рішення про використання залишку отриманих від Японії “кіотських” коштів на закупівлю гібридних автомобілів для Нацполіціі.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас