Крихітний комп'ютер зібрав понад $1,4 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крихітний комп'ютер зібрав понад $1,4 млн

Технології&Авто
899
Найменший Linux-комп’ютер у світі, створений для інтернету речей і оснащений вбудованим модулем Wi-Fi, підняв понад $1,4 млн під час краудфандінгових кампаній: $766 341 на Indiegogo і $672 801 на Kickstarter.
Комп’ютер розміром з вишню розробили в корпорації Onion з Бостона. Поставки Omega2 очікують в листопаді.
Omega2 розроблений для використання в embedded-проектах. За його допомогою можна налаштувати домашню автоматизацію (наприклад, автоматичне включення світла), програмувати різні пристрої тощо.
Крім вбудованого Wi-Fi, у Omega2 є флеш-накопичувач невеликого обсягу, що дає можливість починати роботу з ним відразу після включення. Оскільки Omega2 працює на Linux, розробка для нього не представляє проблем. Також Omega2 легко інтегрується в хмарні рішення.
“Він поєднує в собі мініатюрні форми і універсальність Arduino з силою і гнучкістю Raspberry Pi. За допомогою Omega2 ми хочемо знизити бар’єр входу і дозволити кожному взяти участь в ривку з розробки заліза”, – йдеться в описі комп’ютера.
Винахід компанії Onion приблизно в 5-10 разів дешевший, ніж згадані в описі аналоги. При цьому він в 4 рази менший за Raspberry Pi і в 3 рази менший за Arduino Uno. На думку розробників, Omega2 настільки простий, що з ним може впоратися навіть новачок.
Доступні дві модифікації пристрою:
    Omega2 за $5, з процесором з частотою 580 MГц, оперативною пам’яттю об’ємом 64 Мб і флеш-пам’яттю об’ємом 16 МБ;
    Omega2 Plus за $9, з таким самим процесором, але з подвоєним об’ємом ОЗУ, а також зі слотом для MicroSD.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас