НБУ закликає Раду ухвалити закон про спрощення використання РРО для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ закликає Раду ухвалити закон про спрощення використання РРО для малого бізнесу

Казна та Політика
908
Національний банк закликає Верховну Раду прийняти закон про спрощення використання реєстраторів розрахункових операцій для малого бізнесу.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацбанку.
НБУ підтримує якнайшвидше ухвалення Верховною Радою законопроекту ╧ 4117 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лібералізації готівкових розрахунків”.
“Метою зазначеного законопроекту є забезпечення суттєвого зниження витрат на придбання і обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (РРО), що дозволить з найменшими витратами для підприємців і держави здійснювати фіскалізацію всіх готівкових операцій, пов’язаних з прийомом готівкових коштів або їх аналогів для оплати товарів і послуг”, – вважають в Нацбанку.
На думку регулятора, введення норм цього законопроекту дозволить підприємцям зменшити накладні витрати і спростити процес прийому платежів шляхом використання як фіскальних терміналів таких пристроїв широкого вжитку, як планшети, смартфони, ноутбуки та комп’ютери.
Як повідомлялося, НБУ очікує, що в 2020 році рівень готівки в економіці повинен становити 7,5%, тоді як на кінець 2015 року цей показник становив 15,6%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас