Стало відомо, коли почнуть приватизувати Держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли почнуть приватизувати Держбанки

Фондовий ринок
2487
Міністерство фінансів, згідно з Меморандумом МВФ, займеться процесом часткової або повної приватизації державних банків.
Передбачається, що до середини 2018 року два найбільші банки залучать приватних інвесторів, які придбають не менше ніж 20% їхніх акцій. До того ж часу буде скасована повна державна гарантія депозитів Ощадбанку.
«Влада призначить нові наглядові ради цих банків за сприяння авторитетної міжнародної рекрутингової фірми», – йдеться в Меморандумі.
В Україні поки що залишається п’ять держбанків: три великих – Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк, а також невеликі Український банк реконструкції та розвитку (переданий ФДМ для підготовки до приватизації) і банк «Розрахунковий центр» (Нацбанк є його мажоритарієм), який здійснює розрахунки за угодами з цінними паперами.
У Меморандумі прописано, як саме держава буде приймати рішення про участь в рекапіталізації проблемного системного банку. І хоча назви конкретного банку МВФ не вказав, може йтися про Приватбанк, загроза націоналізації якого обговорюється фінансистами вже рік. «У разі, якщо банк буде націоналізований, Міністерство фінансів найме добре відому міжнародну фірму для роботи з ним», – зазначено в звіті.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас