ООН висловилася про рішення Кабміну щодо соцвиплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН висловилася про рішення Кабміну щодо соцвиплат

Казна та Політика
1203
ООН вважає таким, що негативно відбилося на 0,5 млн тимчасових переселенців, рішення Кабміну про прив’язку соцвиплат до місця реєстрації і верифікацію місця проживання
Організація Об’єднаних Націй вважає таким, що негативно відбилося на 500 тис. тимчасових переселенців, рішення Кабінету Міністрів про прив’язку соціальних виплат до місця реєстрації і верифікацію їхнього місця проживання.
Про це сказала голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час презентації 15-ї доповіді місії.
“Ситуація понад 1,7 млн осіб, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, також є предметом для занепокоєння. Одне з ключових питань стосується рішення уряду України прив’язати виплату пенсій і соціальних допомог переселенців до їхньої реєстрації та верифікацію місця проживання. Це негативно відбилося на приблизно 500 600 тисячах переселенців на сході України”, – сказала вона.
За словами Фрейзер, також були задокументовані випадки дискримінації переселенців за ознакою місця їхнього проживання.
Раніше співробітники Служби безпеки України виявили незаконні пенсійні виплати 459 фіктивним переселенцям на суму близько 500 тис. гривень щомісяця в Донецькій області.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас