Одужуємо: в МВФ назвали кроки для виходу України з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одужуємо: в МВФ назвали кроки для виходу України з кризи

Казна та Політика
2579
Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард оцінила зусилля українського уряду по відновленню економіки під час кризи позитивно, відзначивши напрямки, на які потрібно звернути увагу.
“Україна проявляє ознаки відновлення, незважаючи на складні зовнішні умови і важку економічну кризу. Активність набирає обертів при тому, що інфляція швидко відступила, крім того підвищується рівень довіри”, – повідомила Лагард.
Вона зазначила, що соціальні і економічні витрати внаслідок кризи в Україні були високими, втім, як очікується, економічне зростання буде ще вищим в майбутній перспективі.
“Цей прогрес багато в чому вирішуємо завдяки реалізації програми влади, в тому числі, розумній макроекономічній політиці, сміливим крокам щодо приведення тарифів на енергію до рівня відшкодування витрат, а також заходам по відновленню банківської системи”, – сказала голова Фонду.
Лагард підкреслила, що для досягнення цілей програми МВФ для України, уряду потрібно повністю імплементувати певну раніше політику, враховуючи “значні виклики в майбутньому”.
Для забезпечення середньострокової стійкості Україні потрібен подальший прогрес у фінансових реформах.
“Владі потрібно уникати змін в податковій політиці, які призводять до зростання дефіциту. Акцент повинен бути зроблений на поліпшенні податкового та митного адміністрування”, – підкреслила директор-розпорядник.
Крім того, вона звернула увагу на пенсійну реформу, яка повинна зменшити великий дефіцит Пенсійного фонду і довести пенсії до “стійкого” рівня протягом часу.
У грошово-кредитній політиці і реформах фінансового сектора в Україні має стати скорочення інфляції, відновлення міжнародних резервів і поступова відмова від адміністративних заходів, які досі мають місце.
Важливо також здійснити “перебудову і роздержавлення держпідприємств” і ввести кримінальне переслідування випадків корупції на високому рівні.
За словами Лагард, також необхідно завершення реструктуризації суверенного боргу України, які належать приватним власникам облігацій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас