ЄБРР закликає Раду прийняти закон про НКРЕКП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР закликає Раду прийняти закон про НКРЕКП

Казна та Політика
756
Європейський банк реконструкції і розвитку закликає Верховну Раду прийняти закон про Національну комісію держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).
Про це йдеться в заяві ЄБРР.
“Закон України про регулятора енергетики, який довго розглядається Верховною Радою, вкрай важливий для сектора енергетики та комунальних послуг, а також для приватизації підприємств енергетичної галузі, тому прийняти його потрібно було вже давно”, – йдеться в заяві ЄБРР.
На думку банку, недавнє неприйняття цього законопроекту Радою підриває реформи, довіру інвесторів і вплине на загальну енергетичну незалежність України.
Без цього закону здатність Європейського банку реконструкції та розвитку повною мірою реалізувати проекти в секторі енергетики та комунального господарства, такі необхідні країні, як і раніше буде обмежена.
Як повідомлялося, раніше віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчович наголошував на необхідності прийняття Радою законопроектів про НКРЕКП і про ринок електроенергії для того, щоб Єврокомісія надала черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас