Україна вимагатиме від ЄС збільшити квоти на експорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вимагатиме від ЄС збільшити квоти на експорт

Казна та Політика
794
Кабінет міністрів України наполягатиме перед Європейською комісією на збільшенні квот для України для експорту продукції в Євросоюз. Про це заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Я в Брюсселі з єврокомісаром це питання порушував. Завтра будемо зустрічатися і теж будемо обговорювати це питання щодо збільшення квот на українську продукцію там, де це можливо, і ми на цій позиції наполягаємо”, – підкреслив Гройсман.
Нагадаємо, ще в кінці червня Україна використала майже всі квоти на експорт в ЄС. Зокрема, в січні повністю вичерпалися квоти на постачання кукурудзи, були майже заповнені квоти на пшеницю.
Угода між Євросоюзом і Україною про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі (DCFTA) набула сили з 1 січня 2016 року. Документ є частиною угоди про асоціацію ЄС-Україна, підписаної в червні 2014 року. Політична частина угоди про асоціацію набула чинності в листопаді 2014 року.
При цьому ЄС ввів для України тарифні квоти на 36 видів продуктів (м’ясо птиці, крупи, борошно, мед, молочні продукти і сухе молоко, гриби і т.д.). Це означає, що 36 видів продукції Україна може продавати в ЄС без мит тільки в певних обсягах. Після того, як квота вичерпується, виробникам доводиться платити мито.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас