Більшість українців вважає прикладом зовнішню політику Швейцарії, Польщі та Німеччини – опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців вважає прикладом зовнішню політику Швейцарії, Польщі та Німеччини – опитування

Казна та Політика
770
Абсолютна більшість українців вважає, що зовнішня політика України потребує змін, більше половини (54,1%) бачить її пріоритетом пошук ринків збуту для українських виробників, свідчать результати опитування, проведеного TNS-Україна на замовлення Інституту світової політики.
Разом з тим 30,4% опитаних вважає, що пріоритетом має бути інтеграція в ЄС, 27,9% – інтеграція в НАТО, 26,7% – посилення співпраці з сусідами для протидії російській агресії.
Водночас майже чверть (24,7%) респондентів висловилася за те, що Україна має бути нейтральною, 21,5% опитаних вважають, що пріоритетом України має бути багатовекторна політика. Згідно з опитуванням, 21,7% респондентів вважає за необхідне підвищувати професіоналізм українських дипломатів.
При цьому лише 0,2% опитаних сказали про те, що пріоритети зовнішньої політики України не потребують змін.
Згідно з результатами опитування, більшість українців вважає прикладом зовнішню політику Швейцарії (12,2%), Польщі (11,3%) та Німеччини (11,2%).
На запитання, зовнішня політика якої країни повинна стати прикладом для України, 8,1% опитаних назвали США, 8% – Ізраїль, 7,4% – Великобританію і 6,9% – Канаду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас