Кубів розповів про прогноз зростання ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кубів розповів про прогноз зростання ВВП України

Казна та Політика
1108
Валовий внутрішній продукт України в 2016 році збільшиться на 1% при інфляції 14,1%, а в наступному році, багато в чому завдяки поліпшенню зовнішньої кон’юнктури та інвестицій, зростання економіки прискориться до 3% при уповільненні інфляції до 8,1%, такий прогноз озвучив перший віце-прем’єр-міністр економічного і соціального розвитку та торгівлі Степан Кубів.
“У 2016 році ми очікуємо зростання ВВП на рівні до 1%, зростання споживчих цін на 14,1% грудень до грудня, а може, навіть і менше, оскільки ми сьогодні прогнозуємо певні показники з реальної поточної статистики”, – сказав він на засіданні уряду в Києві в середу.
“Прогноз на 2017 рік передбачає, що рушіями будуть інвестиції, експорт і збільшення зовнішнього попиту, тобто конкурентоспроможність нашої продукції на ринку зростає”, – зазначив С.Кубів.
За його словами, очікується також продовження міжнародної підтримки України і поліпшення зовнішньої кон’юнктури.
“У такому випадку зростання ВВП прогнозується на рівні 3%, інфляція на рівні 8,1% грудень до грудня, рівень безробіття – 8,7%, зростання реальної зарплати – 5,4%”, – сказав перший віце-прем’єр-голова МЕРТ .
При цьому він зазначив, що на цьому прогнозі будується проект держбюджету-2017.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас