Порошенко закликав закласти в бюджет-2017 5% ВВП на оборону і безпеку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко закликав закласти в бюджет-2017 5% ВВП на оборону і безпеку

Казна та Політика
186
Президент України Петро Порошенко закликав передбачити в держбюджеті на 2017 рік фінансування сектору оборони і безпеки в розмірі 5% ВВП.
Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, передає його прес-служба. “Ключова позиція, яку ми повинні забезпечити цим проектом державного бюджету – 5% ВВП повинні бути зафіксовані на витрати оборони і безпеки… 3% з цих 5% були спрямовані виключно на оборону. Хочу підкреслити, що загальна цифра фінансування становить 129 млрд гривень”, – зазначив Порошенко.
Він також підкреслив, що процес будівництва нової армії є його головним пріоритетом, однак разом з тим необхідно забезпечити фінансування МВС, Національної поліції і Нацгвардії.
“Ми повинні виправити перекоси у фінансуванні Державної прикордонної служби. Ми повинні збільшити фінансування Служби безпеки України, яка має відповідати на ризики зростання терористичних загроз”, – додав Порошенко.
Крім того, президент наполягає на збільшенні фінансування МЗС України. Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Україна не може собі дозволити витрачати на оборону більше 3% ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас