Tata Steel в I фінкварталі збільшив чистий збиток у 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tata Steel в I фінкварталі збільшив чистий збиток у 10 разів

Фондовий ринок
172
Провідний сталевиробник Індії і один з найбільших у світі Tata Steel Ltd. збільшив чистий збиток у першому фінансовому кварталі в десять разів через зниження попиту і втрати, пов’язані з британським бізнесом.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий збиток в квітні-червні склав 31,83 млрд рупій ($476 млн) проти 3,17 млрд рупій за аналогічний період минулого року.
Результат виявився несподіванкою для аналітиків, опитаних Thomson Reuters, що в середньому очікували зменшення збитку до 1,88 млрд рупій.
Виручка Tata Steel, дві третини якої компанія одержує за межами Індії, в минулому кварталі опустилася на 5% – до 263,32 млрд рупій.
В Індії компанія отримала в квітні-червні прибуток у розмірі 5,75 млрд рупій порівняно з 4,25 млрд рупій роком раніше (зростання на 35%). Tata Steel має намір збільшити вдвічі виробничі потужності на сталеплавильному заводі в Калінганагарі і довести їх до 6 млн тонн. Після завершення процесу розширення підприємства загальний обсяг виробничих потужностей компанії досягне 16 млн тонн, повідомляє MarketWatch.
Tata Steel оголосив про намір позбутися британських активів, більшість з яких стали нерентабельними через високі ціни на електроенергію і конкуренцію з боку дешевої китайської сталеливарної продукції. Однак процес продажу активів у Великобританії був тимчасово припинений після рішення про вихід країни із Європейського союзу.
У числі претендентів на активи, серед яких металургійний завод у місті Порт-Толбот (один з найбільших у Великобританії), називалися індійська сталеливарна компанія JSW Steel of India і китайська Hebei Iron and Steel, а також німецька ThyssenKrupp.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас